Padi Pulahdus Keskikohta Dive Academy Gran Canaria Padi Elämäntapa BSAC Pulahdus Keskikohta Dive Academy Gran Canaria Padi Elämäntapa
Follow diveacademy on Twitter
Menu:

Web-kamera:

PADI E-learning Padi 5 Star Instructor Development CenterPadi Project AwareGobierno de Canarias
Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!

Sukelluskohteemme Gran Canarialla

Arguineguin Reef, kotiriuttamme (venesukellus)

Riutta on aivan Sukelluskeskuksen edessä vain lyhyen venematkan päässä. Riutan syvyys matalimmillaan on 12m ja syvimmillaan noin 16m. Alueelta löytyy aina barracudia, riuttakaloja, mustekaloja ja seepioita.

Amadores (rantasukelluskohde)

Amadores Beach on keinotekoinen valkoinen hiekkaranta, jonka hiekka on tuotu Saharasta tehden siitä todella kauniin. Jotta hiekka ei pääse valumaan takaisin mereen, lahden yli on rakennettu aallonmurtaja. Alueella on paljon erilaisia meren elämää. Suurin syvyys on 15m ja löydät mustekaloja, kalmareita, seepioita, riuttakaloja, barracudia ja rauskuja hiekkapohjasta.

Keinotekoinen riutta (Boat sukellus)

Keinotekoinen riutta on rakennettu Las Palmasin yliopiston toimesta. Se koostuu suuresta määrästä eri muotoisia betoniharkkoja jotka on asetettu merenpohjaan. Suurin syvyys on 23m, ja vaikka tämä on ihmisen tekemä riutta, sieltä löytyy suuri määrä muraaneja, ankeriaita, riuttakaloja ja kaikentyyppisiä rauskuja. Talvikuukausina tämä on paras paikka nähdä merienkeleitä piiloutuneena hiekkaan.

Blue Bird (Boat sukellus)

Tämä on laiva, joka upposi lähellä Mogania. Se on 47m syvyydessa hajonneena hiekkapohjassa. Lähellä ei ole riuttoja joten kaikki meren elämä on keskittynyt tämän hylyn ympärille. Blue Bird on vain 30 metriä pitkä, mutta syvyydestä johtuen tämä ei ole ongelma. Ympärillä on aina suuria joukkoja riuttakaloja, barracudia, rauskuja, makrilleja, merienkeleitä ja rauskuja – tama kohde on “must“ kokeneille sukeltajille.

Huomaa: Vain kokeneille sukeltajille. Vähintään 150 kirjattua sukellusta, jotta voit tehdä tämän sukelluksen. Lokikirjat tarkastetaan ennen sukellusta.

Caleta (rantasukellus)

Tämä on huippusukellus sukeltajille jotka rakastavat rauskuja (Manta Rays, Manta Mobula). Sukellus on hyvin hankala alussa ja lopussa, mutta kun olet vedessä, hommai on erittäin helppoa. Syyskuun ja marraskuun välisenä aikana voit istua hiekkapohjalla ja katsella kun rauskuryhmät lentävät ylitsesi. Jos pysyt hiljaa ja liikkumatta, rauskut saattavat tulla hyvin lähelle sinua.

Lisäksi valokuvaajille on tarjolla riutta/luola sukelluskohde Caletassa. Suuria parvia riuttakaloja ja Keltapyrstöpiikkejä.

El Goro (rantasukellus)

Tämä on todella kaunista aluetta. Paikka, jossa voit vielä nähdä kaikki laavakerroksia, ajalta kun tulivuori oli aktiivinen ja laava virtasi virtasi mereen. Luolista ja onkaloista löytyy rauskuja. Helppo sukelluskohde jossa on paljon nähtävää koko perhelle.

El Pajar Wreck (Venesukellus)

Tämä on hylky on Venäläinen kantosiipialus, joka upposi vuonna 2003. Se on pystyasennossa 18 m syvyydessä metriä ja hylyn pituus on 30m. Hylkyyn voidaan sukeltaa sisään useista kohdista, mukaanluettuna suurista panoraamaikkunoista. Sisustus on vielä ehjä ja näet istumapaikat, wc-alueen, komentosillan ja konehuoneen. Suuret kalaparvien rauskut kiertelevät aluksen rungon lähistollä.

Mogánin hylyt (vensukellus)

Moganiin on uponnut kaksi hylkyä, molemmat upotettu sukellusvenamatkailua varten, jotka lähtevät Mogán Satamasta. Vanhempi hylky on nyt kokonaan hajonnut ja uudempii on suuri kalastusalus. Hylyt ovat 19 metrin syvyydessä. Hylyt ovat täysin vedenalaisen elämän peittämiä, sillä sukellusveneiljät ruokkivat kaloja, jotta ne tulevat hylkyjen luokse turistien iloksi. Täältä löydät kaikenlaista meren elämää ja pyrimme sukeltamaan samaan aikaan kun sukellusvena on paikanpäällä, se vasta on jotakin!!!

Mogánin luolat (Venesukellus)

Moganissa on kaksi luolanaukkoa, jotka johtavat yhteen ja samaan luolaan. Sukelluksen suurin syvyys on 21m, ja luolan aukot ovat 15 metrin syvyydessä. Täältä loytyy paljon piilossa olevaa merenelämää.

Pasito Blanco (Vene sukellus)

Pasito Blancon riutta alkaa 16 metristä ja vie kauempana 23 metriin. Täältä loydät aina suuria parvia riuttakaloja, rauskuja, muraaneja, ankeriaita ja barracuda. Säteet ovat usein myös löytyy vaikka olet sukellusta tämän riutta.

Las Palmas Wrecks (Boat sukellus)

Las Palmas on Euroopan toiseksi suurin satama ja on laivanhylkyjen määrä todistaa sen. Lukematon määrä aluksia on uponnut tai upotettu sataman ulkopuolelle viimeisen sadan vuoden aikana. Nämä hylyt ovat enemmänkin kokeneille sukeltajille, koska suurin syvyys on 40m. Oppaamme kertoo alusten historian ja ohjaa sinut sitten turvallisesti sukellukselle alusten luokse. Hylyt ovat Calais ja Arona, molemmat ovat suuria rahtialuksia.

Las Palmas, Cathedral (venesukellus)

Tämä kohde on kokeneemmille sukeltajille, koska suurin syvyys on 42 m. Suuret kaaret jotka liittyvät yhteen keskellä luovat katedraalin ja auringonvalo hohtaa kaarien läpi. Todella hämmästyttävä näky! Alueella on myös monia luolia, joka kiertävät ympäri kaaria, näitä on myos mahdollista tutkia sukelluksen aikana.

Sardina de Norte (rantasukellus)

Tämä on yksi parhaiten säilyneitä salaisuuksia Gran Canarialla. Sukelluksen suurin syvyys 18m. Sardina de Norte oli aikoinaan vilkas kalasatama, mutta nyt kalastajat käyttävät muita satamia ja alue on jäänyt turvakodiksi meren eläville kuten rauskuille, merienkeleille, sähkorauskuille, barracudille ja valtavalle määrälle riuttakaloja. Kohde on myös lähimpänä Teneriffaa ja vaeltavat kalaparvet kulkevat saarien välissä.

El Carbon Marine Reserve (Rantasukellus)

El Carbon on yksi kolmesta merisuojelualueesta Kanariansaarilla. Se oli luokiteltu erityisen tärkeäksi tieteelliseksi kohteeksi EU:n toimesta 28. joulukuuta 2001. Veneily ja kalastus on alueella kielletty ja vesi on kristallinkirkasta ja Golfvirran vuoksi todella lämmintä ja tama takaa runsaan määrän meren elämää.

Alla muutamia sukelluskohteita El Carbonissa (kaikki rantasukelluskohteita)

Akvaario

Sukellus alkaa Arinagan merenlahdelta ja suurin syvyys 15 m (sopii myös vähemmän kokeneille tai toiseen sukelluspäivään). Koska kohteessa on suuri määrä Atlantin kaloja uimassa ympäri sukeltajia, kutsutaan sitä akvaarioksi. Alueella on myös paljon barracudia, trumpettikaloja, rauskuja, mustekaloja.

Arch - Kaari

Tämä on yksi parhaista suojelualueen kohteista, mutta onnistuu vain olosuhteiden ollessa hyvät. Sukellus alkaa 3 metristä ja putoaa sitten 25 metrin syvyyteen. Kun sukellat riutan laakson läpi Kaaren luokse näet reiän Kaaren katossa, jossa trumpettikalat uivat auringon valossa. Sitten jatketaan kierroksella Roncadoresiin josta löytyy suuria parvia lahnoja, barracudia ja hammasahvenia.

Hole in the Wall

Tämä mahtava sukellus, joka alkaa riuttasukelluksella, joka on n 2m hiekkapohjan yläpuolella. Suurin syvyys on 24m, sitten jatekaan “Hole in the Wallille” jossa voit sukeltaa reiän läpi riutan toiselle puolelle. Tämä reikä on kuin taika ovi, sillä sen läpi kuljettuasia huomaat valtavan määrän kaloja yläpuolellasi. Sitten viemme sinut luolaan, joka on kuin piippu ylös kohti riuttaa ja luonnonvaloa täyttää luolan sisäpuolelta. Alueelta löytyy ovat suuria rauskuja jotka ovat asettuneet kodiksi luolissa.

Roncadores

Tämä on pitkä sukellus riutan toiselle puolelle. Suurin syvyys on 24m, ja sinun on hallittava hyvin ilman hengitys jotta pääset edestakaisin. Hiekkapohjassa olet täysin valtavan kalaparven ympäröimänä, kaloja kuten Roncadoreseja, barracudia, lahnoja ym. Lisäksi alueella tavataan paljon muraaneja.

Gorgonians

Tämä on syvä, pitkä sukellus kokeneelle sukeltajalle. Sukellus menee kuin vuoristorata pudoten 30 metrin syvyyteen, jossa on jopa 2 metriä leveitä Gorgonia koralleja. Alueella on myos hiukset pystyyn nostattavia sähkorauskuja. Lisäksi enkelikaloja talviaikana.

Nämä ovat vain muutamia niistä sukelluskohtesta joita El Carbonissa on tarjolla.

Teemme sukelluksia kaikilla tasoilla, jokaiselle sopivasti. Jos haluat tehdä erityisen sukelluksen, niin kysy, ja katsomme mitä voimme tarjota juuri sinulle!English Español Nederlands Deutsch Norsk Svenska Dansk Suomi

Bubblemaker fun in our pool.