Padi Dykkesenter Dive Academy Gran Canaria Padi Dykkekurs BSAC Dykkesenter Dive Academy Gran Canaria Padi Dykkekurs
Follow diveacademy on Twitter
Menu:

Live webkamera:
Scuba dykke webcam basseng cam Gran Canaria
PADI E-learning Padi 5 Star Instructor Development CenterPadi Project AwareGobierno de Canarias
Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!

Våre dykkesteder på Gran Canaria

Arguineguin-revet, vårt lokale rev (Båtdykk)

Revet er rett utenfor Arguineguin, bare en kort båttur fra dykkesenteret. Revet starter på 12 meters dybde og fortsetter ned til 16 meter. Det er alltid stimer av revfisk, blekksprut og akkar.

Amadores (Landdykk)

Amadorestranden er en nydelig menneskeskapt hvit strand laget med sand importert fra Sahara. For å stoppe sanden fra å bli skylt til havs er det bygget en undervannsmolo tvers over bukten, der det er et variert dyreliv. Maksimumsdybden er 15 meter og du vil finne blekksprut, akkar, revfisk, barracuda og rokker på sandbunnen på utsiden av undervannsmoloen.

Det kunstige revet (Båtdykk)

Det kunstige revet er konstruert av universitetet i Las Palmas. Det er laget av et stort antall forskjellig formede betongblokker som har blitt plassert på havbunnen. Maksimumsdybden er 23 meter, og selv om dette er et menneskeskapt rev har det et yrende liv med murener mellom blokkene, et stort antall revfisk og alle slags rokker. I vintermånedene er det også et av de beste stedene å se havengler som har gravd seg ned i sanden.

The Blue Bird (Båtdykk)

Dette er en ferge som sank i et område i nærheten av Mogan. Den ligger oppbrutt på en dybde av 47 meter på en sandbunn. Det er ingen rev i nærheten, så alt undervannslivet samles rundt fergen. The Blue Bird er bare 30 meter lang, men på grunn av dybden er ikke dette noe problem. Det er alltid store stimer av barracudaer, ørnefisk, rokker og havengler og er et dykk som erfarne dykkere absolutt må oppleve.

Vennligst merk: Kun erfarne dykkere (minimum avansert kurs med 150 loggførte dykk) kan ta dette dykket. Loggbøkene vil bli inspisert før du tillates å dykke.

Caleta (Landdykk)

Dette er et dykk for dykkere som elsker djevelskater (Manta Ray). Det er vanskelig å komme seg inn og ut av vannet, men når du først er i vannet er det veldig enkelt. I september, oktober og november kan du sitte på sandbunnen og se stimer av djevelskate fly over deg. Hvis du holder deg stille og ikke gjør noen brå bevegelser kan de komme veldig nærme dykkerne.

Det er også et veldig godt rev-/grottedykk her. Fotografer burde absolutt prøve å dykke der, det er alltid store stimer av forskjellige revfisk.

El Goro (Landdykk)

Dette er et ekstremt vakkert område. Et sted der du fremdeles kan se alle lagene med lava fra tiden da vulkanen var aktiv og lava strømmet inn i sjøen. Med grotter og huler overalt, og det er alltid rokker å finne her. Et veldig enkelt dykk for hele familien med massevis å se.

El Pajar-vraket (Båtdykk)

Dette er vraket etter en russisk hydrofoilferge som sank i 2003. Den ligger på rett kjøl på 18 meters dyp og er 30 meter lang. Vraket kan penetreres på forskjellige steder, som for eksempel gjennom de store panoramavinduene. Innsiden er fortsatt intakt og du kan se seter, toaletter, broen og motorrommet. Du vil uten unntak se store fiskestimer og store rokker under skroget.

Mogan-vrakene (Båtdykk)

Det er to vrak som har sunket ved Mogan, begge er senket for ubåtturene som går fra havnen i Mogan. Det eldste vraket har brukket, men det nyeste er en stor, hel fiskebåt. Begge vrakene ligger på 19 meter. De er dekket av dyreliv siden de som arrangerer ubåtturene legger ut mat for å tiltrekke fisker for turistene. Dyrelivet har alle mulige arter i stort antall, og vi prøver å koordinere dykket slik at ubåten er der samtidig, noe som gir en unik dykkeopplevelse.

Mogan-hulene (Båtdykk)

Det er to huler, som egentlig er en, men med to åpninger med en maksimumsdybde på 21 meter mens åpningene er på 15 meter. Det er masse dyreliv å oppdage som gjemmer seg inne i mørket.

Pasito Blanco (Båtdykk)

Revet i Pasito Blanco starter på 11 meter og heller nedover til en maksimumsdybde på 23 meter. Det er alltid store stimer med Yellow Gunters, revfisk, rokker, murener og barracudaer som sirkler ovenfor.

Las Palmas-vrakene (Båtdykk)

Las Palmas er den nest største havnen i Europa og har vrakene for å bevise det. Utallige skip har sunket eller blitt senket utenfor havnen de siste par hundre årene. Disse vrakene er for de mer erfarne dykkerne ettersom maksimumsdybden er 40 meter. Guidene våre kan fortelle deg historiene til skipene, for så å guide deg trygt rundt dem.

Las Palmas, Katedralen (Båtdykk)

Dette er også et dykk for de mer erfarne dykkerne, siden maksimumdybden er 42 meter. Det er flere veldig store buer av stein som møtes på midten og danner en Katedral med lysstråler som kommer ned mellom buene. Et virkelig fantastisk syn!! Det er også mange huler som vrir seg rundt buene, noe som gir deg rikelig med muligheter til å utforske litt.

Sardina del Norte (Landdykk)

Dette er et av Gran Canarias best holdte hemmeligheter. Maksimumdybden er 18 meter. Det var en gang en travel fiskehavn, men nå når fiskerne bruker andre havner, har det blitt etterlatt som et tilfluktssted for alt undervannslivet. Her kan du blant annet se rokker, havengler, elektrisk skate, barracudaer og et enormt antall revfisk. Siden det også er det punktet som er nærmest Tenerife, er det også mange arter av fisk som man vanligvis finner lenger ute i sjøen som passerer gjennom gapet mellom øyene.

El Cabron marinreservat (Landdykk)

El Cabron er et av bare 3 marinreservater på Kanariøyene. Det ble klassifisert som en beliggenhet med spesiell vitenskapelig interesse av EU 28. desember 2001. Båter og fisking er ikke tillatt og under bølgene er vannet krystallklart med Golfstrøm-temperaturer, noe som betyr at det er et enormt rikt dyreliv.

Noen få av dykkestedene i reservatet er:

Akvariet (The Aquarium)

Dykket startet i bukten ved Arinaga og har en maksimumsdybde på 15 meter (ideelt for de mindre erfarne dykkerne, eller dagens andre dykk). På grunn av de enorme mengdene med damselfisk, papegøyefisker, leppefisk, øglefisker og akkar som svømmer rundt overalt, blir det beskrevet som å dykke i et akvarium. Det er også store menger leppefisk, unge barracudaer, trompetfisk, rokker, blekksprut og mange flere.

Buen (The Arch)

Dette er en av de beste dykkene i reservatet, men kan kun dykkes hvis forholdene er gode. Dykket starter på 3 meter og går ned til 25 meter. Når du svømmer langs en dal i revet ned til Buen kan du se opp gjennom et hull i taket hvor du ofte vil se trompetfisk som koser seg i solskinnet. Så fortsetter du rundt til Roncadores hvor du finner store stimer med gryntefisker, barracudaer og vennlige brasmer.

Hullet i veggen (Hole in the Wall)

Dette er et flott dykk som begynner med et rev på din venstre side som kommer 2 meter opp av den sandete bunnen. Maksimumdybden er 24 meter. Så er det et hull i veggen som du kan svømme gjennom. Den tar deg til den andre siden av hovedrevet. Dette hullet er som en magisk dør, og straks du er kommet gjennom det, vil du bli forbløffet over mengden fisk over deg, Så tar vi deg med inn i en hule som har en kanal opp gjennom hovedrevet som lar naturlig sollys komme ned og fylle innsiden av hulen. Her finner du alltid store rokker, som har gjort hulene til hjemmet sitt.

Roncadores

Dette er et langt dykk til den andre siden av hovedrevet. Maksimumdybden er 24 meter og du må være god til å spare luft for å nå fram og tilbake. Når du daler ned til den sandete bunnen, blir du fullstendig omgitt av en massiv stim fisker, inkludert barracudaer, brasmer, og mange andre. Det er også et stort antall murener som lever i dette området.

Gorgonianene (The Gorgonians)

Dette er et dypt, langt dykk for erfarne dykkere. Det er et berg og dalbane-stup ned til 30 meter der det er gorgoniansk viftekoral av opp til 2 meters bredde. I dette området er det også vanlig å finne ”marbled electric rays”, en type rokker, som vil få håret ditt til å stå rett opp. Annet undervannsliv i området inkluderer brasmer og i vintermånedene havengler.

Dette er bare noen få av de mange glimrende dykkestedene som finnes i El Cabron.

Det er dykk her for alle, for dykkere på alle nivåer. Hvis du ønsker å gjøre et spesifikt dykk, så vær så snill å spørre og så vil vi gjøre alt vi kan for å gi deg dykket du ønsker!!English Español Nederlands Deutsch Norsk Svenska Dansk Suomi

Bubblemaker fun in our pool.